Matkustaminen Suomesta Pietariin

Suomesta voi matkustaa Pietariin junalla, bussilla, lentäen sekä laivalla. Matka on mahdollista tehdä myös omalla autolla tai jopa polkupyörällä. Kulkuneuvon valintaan vaikuttaa mm. matkabudjetti, matka-aikataulu, mukavuudenhalu ja lähtöpaikka Suomessa.

Junalla Pietariin

Junamatkat Pietariin ovat jatkuvasti kasvattaneet suosiotaan erityisesti sen jälkeen, kun nopea Allegro-juna aloitti liikennöintinsä Helsinki-Pietari -reitillä joulukuussa 2010. Allegro-juna on nopea ja mukava tapa matkustaa Venäjälle, sillä kaikki rajamuodollisuudet hoituvat junan liikkuessa. Pietariin on mahdollista matkustaa myös Helsinki-Moskova -reitillä liikennöivällä Tolstoi-yöjunalla, joka pysähtyy Pietarissa Laatokan asemalla.

Bussilla Pietariin

Linja-auto on myös hyvä tapa matkustaa Pietariin. Matka-ajat ovat kuitenkin yllättävän pitkiä. Säännöllisiä suoria bussiyhteyksiä Pietariin on Helsingistä, Lappeenrannasta, Turusta, Jyväskylästä ja Joensuusta. Näitä edullisemmin Pietariin voi päästä venäläisten bussien kyydissä.

Laivalla Pietariin

St. Peter Line -varustamon Princess Maria -laivalla voi matkustaa Pietariin yön yli mukavasti omassa hytissä nukkuen. Lähdöt ovat vuoropäivin Helsingistä ja Pietarista. Laivamatkan erityisenä etuna on mahdollisuus maksimissaan 72 tunnin viisumivapaaseen oleskeluun Pietarissa.

Lentäen Pietariin

Finnair ja venäläinen Rossiya Airlines lentävät yhteensä kolme lentoa päivässä Helsingistä Pietariin Pulkovon lentoasemalle ja takaisin. Lippujen hinnat vaihtelevat, mutta yleisesti ne ovat kohtuulliset, yhdensuuntainen lippu on mahdollista saada alle 100 eurolla.