Pietarin ravintolat

Pietarissa, kuten missä tahansa modernissa suurkaupungissa, on ravintoloita joka makuun. Kaikki merkittävät ruokakulttuurit ovat hyvin edustettuina. Monet kansainväliset ketjut ovat avanneet ravintoloita Pietariin. Ravintoloiden hintataso vaihtelee suuresti. Perinteikkäät huippuravintolat kaupungin keskustassa ovat toki useimmiten maineensa veroisia ja hintansa arvoisia, mutta gastronomisista elämyksistä ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Pietarissa on mahdollista syödä erittäin hyvin myös todella kohtuulliseen hintaan.

Turisteille voi suositella kokeiltavaksi muutamia erikoisuuksia, joita ei Suomessa tapaa. Blinit ovat erittäin tyypillinen venäläinen ruoka, ja nykyisin blinikojuista ja -ravintoloista on kehittynyt eräänlainen venäläiskansallinen pikaruoka. Blinien makuun pääsee esim. Teremok -ketjun kojuissa ja ravintoloissa tai Chainaja Lozhka -kahviloissa.

Toinen kokeilemisen arvoinen erikoisuus on gruusialainen (georgialainen) keittiö. Gruusialaiset ravintolat ovat venäläisten keskuudessa erittäin suosittuja, eikä syyttä.